Sancta Maria, Noordwijk

klik op een foto om deze te vergroten

Project

Woonhuis 400 m2, Sancta Maria, Noordwijk

Opdrachtgever

Familie van Dulken

Realisatie

2018

Projectomschrijving

”Elk huis in het gebouw heeft een andere plattengrond. Dat maakt het erg bijzonder”. Landgoed Sancta Maria is zonder twijfel een van de mooiste locaties van de Bollenstreek. Vroeger was hier een zorginstelling gevestigd in een groene oase van rust vlakbij de duinen en het strand. Deze locatie wordt nu herontwikkeld tot een hele bijzonder woongebied met ongekende allure. In het hart van het landgoed vind u het Hoofdgebouw (paviljoen Sturmia) en daarin bevindt zich deze prachtige woning. De buitenzijde van het pand is volledig gerenoveerd de binnenzijde is casco opgeleverd.

De volledige indeling, inrichting en bouwbegeleiding is voor dit project door ons gerealiseerd. Het pand is een totale metamorfose ondergaan. Een enorme uitdaging die wij met beide handen hebben aangenomen. Ook al betreft het een zeer klassiek gebouw, wij hebben toch gekozen voor een strakke moderne inrichting. Stalen deuren gecombineerd met houten deuren een strakke gietvloer, warme kleuren op de wanden en natuursteen in de keuken en bij de openbaar. Een prachtig trappenhuis van 10 meter hoog. Door de verdiepingsvloeren van 4 meter was de uitdaging om het huis toch de juiste intieme sfeer te geven. Dat hebben wij gedaan door onder andere een mooi lichtplan te maken. Verlichting geeft de ruimte de juiste beleving in combinatie met mooie kleuren op de wand en de juiste meubels. De installatie is op basis van KNX en LED, alle lampen zijn dimbaar om de juiste sfeer in iedere ruimte te kunnen creëren.

De keuken is gemaakt door een meubelmaker en ontworpen door ons bureau. De prachtige badkamers zijn in samenwerking met Sjartec uit Leiden.

Het hele huis is geïsoleerd en voldoet aan de huidige normen van duurzaamheid.

De totale projectbegeleiding van het begin tot het einde hebben wij voor onze rekening genomen.

In samenwerking met

Van Dongen, Aannemer – Smits Elektrotechniek, Installateur – Produkt, meubelmaker – Sjartec- badkamer leverancier

 Petra vanTrigt portfolio portfolio overzicht